Article

Blog EntryTéli termál kikapcsolódás

Téli termál kikapcsolódás bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
2014-12-30

Sokan, akik nincsenek oda a nagy forróságért, inkább a telet választják utazásuk, nyaralásuk időpontjának. Vagy azért mert már majdnem vége az évnek, és amúgy is maradt néhány “felesleges” szabadságuk, vagy azért mert az újévet egy kis lazítással szeretnék kezdeni.

Ilyenkor az utazók egy része túrázni, síelni, másik fele várost nézni, vagy wellnessezni megy (kinek melyik a pihentetőbb). A legtöbben országhatáron belül maradnak, vagy valamely szomszédos országba (Ausztriába, Szlovákiába, vagy Romániába) látogatnak el. Ez utóbbit inkább a síelők és az aktív turisták választják, míg akik itthon maradnak főleg a wellness miatt teszik, hiszen hazánkban rengeteg jó minőségű termálforrás található, ahol az egész család együtt pihenheti ki a fáradalmakat.

Téli fürdő

Így van ez Hajdúszoboszlón is, az egyik leghíresebb magyar fürdővárosban. Az itt eltöltött vendégéjszakák tekintetében Magyarország harmadik legnépszerűbb településének számít (Budapest és Hévíz után). Az egész évben nyitvatartó termálfürdőbe télen is szívesen várják a látogatókat.

1925-ben tört először felszínre a várost turistaközponttá tevő víz, mely azóta is gyógyítja a sebeket és enyhíti a reumatikus fájdalmakat. Az évek során, ahogyan minden más, a fürdő is folyamatosan megújult, modernizálódott és bővült (hiszen a látogatók is egyre többen lettek). Itt nyílt meg (2000-ben) Magyarország első vízi szórakoztató központja, az Aquapark. Ebben a vízi csodavilágban az egészen pici gyermekektől kezdve, a fiatal, sportkedvelő felnőtteken keresztül, az idősebb korosztályig mindenki megtalálja a maga szórakozását. A fürdőzésen kívül olyan exkluzív szolgáltatásokat vehetnek igénybe az odalátogatók, mint a hullámlovaglás, a különböző relaxáló masszázs, a fitness, a finn szauna, az infraszauna, vagy a gőzkamra.

Nem véletlen, hogy a városban több gyermek- és nyugdíjasbarát szállás közül válogathatnak a családok, ráadásul csakúgy mint a fürdő, a szálláshelyek többsége is elfogadja a SZÉP Kártyát. Ez sokaknak fontos szempont az utazás megtervezésekor, hiszen majdnem minden második foglalást SZÉP Kártyával intéznek a magyarok. Kár, hogy még ennek ellenére is a választás során a legfontosabb szempont az ár. De szerencsére remek csomagajánlatokat lehet kifogni, főleg télen, mikor még nincs főszezon. Éppen ezért, aki teheti mielőbb foglaljon szállást!

Tags: , , , , ,

Comments are closed.