Article

Blog EntryStílusos, egyedi és praktikus fejtámla a hálószobába

Stílusos, egyedi és praktikus fejtámla a hálószobába bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
2015-02-26

A hálószoba legfontosabb eleme az ágy. Mikor ennek megvásárlására sor kerül, sokféleképp dönthetünk. A hatalmas kínálatban bármilyen franciaágyat megtalálhatunk, attól függően, milyen típusról álmodozunk. A szoba hangulata és stílusa erősen meghatározza a franciaágy küllemét, anyagát, azonban a praktikum is fontos tényező (főleg ha kis alapterületű szobáról beszélünk). Vannak alacsonyabb és magasabb ágyak, van olyan, amelyik rendelkezik ágyneműtartóval, plusz polccal, éjjeliszekrénnyel, vagy hatalmas fejtámlával. Tehát mindegyik más és más.
De mi van akkor, ha a legegyszerűbb modellt választjuk – különösebb díszítés, keret, tárolóhely és fejtámla nélkül? A fél életünket egy ilyen unalmas és kihasználhatatlan ággyal szeretnénk leélni? Nem valószínű, ezért inkább tegyünk ellene, próbáljuk azt minél jobban a saját igényeinkre formálni! Az átalakításhoz szükséges egy terv, illetve egy jó szakember – ha magunkat nem tartjuk elég ügyeskezűeknek.
Az egyedi bútor megtervezéshez a cikk második felében összegyűjtöttünk néhány javaslatot. A megvalósításában, pedig egy profi lapszabászatban segítenek majd, így olyan egyedi és praktikus berendezésünk legyen a hálószobában, amilyet csak szeretnénk.

Az ágy fejtámlája lehet csupán egy egyszerű falemez, vagy annak a kárpitozott (puhább) verziója. Ezt feldobhatjuk egy-két olvasólámpával, illetve éjjeliszekrénnyel, de ilyenkor nagyon figyeljünk, hogy jól harmonizáljanak a külön-külön megvásárolt bútorelemek. Ennek a megvalósításához még nem feltétlenül kell szakember segítségét kérnünk.

Hálószobai fejtámla fából

Amennyiben szeretnénk ezt érdekesebbé varázsolni, a natúr fa felületre festhetünk valamilyen egyedi mintát, vagy felszerelhetünk rá tükröket is. Ha a tükrös megoldást választjuk, két előnyünk is származhat belőle, mégpedig az, hogy a szoba optikailag a duplájára fog nőni, és sokkal világosabb is lesz, tehát kis alapterületű hálószobába különösen jó választás lehet.

Hálószobai tükrös fejtámla

Na de, térjünk vissza a praktikusságra és a megfelelő helykihasználásra! Ehhez már szükség lesz a mesteremberekre is.

Mindenkinek szüksége van egy kis tároló polcra vagy szekrényre az ágya mellett, különben hová raknánk az ébresztőórát, a mobiltelefont, az éppen olvasott könyvet, egy csésze teát, egy pohár vizet, vagy akár egy csomag zsebkendőt? Ez az, amit egy egyedi bútorral saját magunknak tervezhetünk meg, így biztosítva azt hogy mindig minden kézre fog esni, illetve jól illik majd a szoba hangulatához is.

Nagyon modern benyomást kelt például, ha a fejtámlával egybeépített “lebegő” tároló mellett döntünk. Ez lehet egy vagy több kisebb polc, de lehet akár egy fiókos kis szekrény is.

Hálószobai modern fejtámla

Természetesen másként is nyerhetünk plusz tároló/pakoló helyet. Például a fal és a fejtámla között hagyjunk szabadon 15-20 centimétert egy rejtett polcnak. Vagy tervezzünk egy komplett szekrényt a fejtámlába, ami csukott állapotában senkinek sem tűnik fel, mi mégis bármilyen kincset belerejthetünk.

Hálószobai fejtámla polcokkal

Tags: , , , ,

Comments are closed.