Article

Blog EntryModern nyelvtanulási módszerek

Modern nyelvtanulási módszerek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
2014-11-26

A nyelvtanulás hatalmas beruházás, mind pénzben, mind időben, de csak akkor ha nem használja ki a technika csodás vívmányait. Ma a 21. században ugyanis még a nyelvtanulás is a modern technológia segítségével történik. Használja ki okostelefonját, táblagépét, és számítógépét, mert segítségükkel hatékonyan fejlesztheti nyelvtudását, továbbá rengeteget is spórolhat!

Olvasó lány okostelefonnal

A legnépszerűbb nyelv ma az angol, amit mindenki szeretne elsajátítani, így ennek szellemében összegyűjtöttük néhány mobil alkalmazást, honlapot, és e-mail tanfolyamot, melyek segítik Önt a tanulásban. Megtalálni a tökéletest, ami megfelel az elvárásainak, a jelenlegi nyelvi szintjének, és a céljainak nagyon nehéz. Lehet, hogy az általunk bemutatott lehetőségek közül Önnek egyik sem 100%-ig megfelelő, de bátran keresgéljen tovább, hiszen rengeteg létezik még ezeken kívül!

Kezdjük rögtön a legnépszerűbb applikációval a Duolingo-val, mely közel 1 éve már magyar nyelven is elérhető. Valószínűleg azért szeretik sokan, mert hasonlóan épül fel, mint egy játék. A tanulás élménye egyszerre jutalmazó és addiktív. Van benne képrejtvény, szófelismerő, mondatfordító, sőt beszélgetős feladat is. (Egy kutatás szerint egy átlagfelhasználó 34 óra alatt sajátítja el azt a tudásszintet, amire a főiskolán egy egész félév órái alatt jutna el.)

Aztán ott van a 26 ezer angol szó, ahol magyar szavakat és kifejezéseket kell fordítanunk angolra, méghozzá megadott időn belül. Hasonlóan a játékokhoz itt is vannak minimum szintek, amiket teljesítenünk kell mielőtt a következő szintre lépnénk. A felhasználók tapasztalatai alapján ez az alkalmazás főleg azoknak nagy segítség a nyelvtanulásban, akik egy alap szókinccsel már rendelkeznek, és csak ezt szeretnék tovább fejleszteni.

Egy kicsit más módszert kínál a LiveMocha, a világ egyik legnagyobb online nyelvtanuló közössége. Ennek a programnak a lényege, hogy végignéz egy rövid videót, elsajátítja az abban hallott kifejezéseket, majd kapcsolatba léphet olyan emberekkel, akik szintén azt a nyelvet tanulják mint Ön, vagy épp akinek az anyanyelve az, amit a segítségével szeretne gyakorolni és megtanulni.

Ha nincs “okoskészüléke”, akkor e-mailben is kaphat kezdő angol nyelvleckéket a 100szo.hu segítségével. Ezáltal megtanulhatja az alapokat, pontosabban azt a 100 szót, és azokat az alapvető (egyszerű) nyelvtani szabályokat, melyekre az angol nyelv épül. Ezek után lehet, hogy nem fog még folyékonyan társalogni, de rengeteg mindent meg fog érteni. És ami külön jó, hogy csupán napi 10 percet vesz igénybe egy-egy lecke.

Tags: , ,

Comments are closed.