Article

Blog EntryHogyan spórolhat pénzt a repülőjegy foglalásnál?

Hogyan spórolhat pénzt a repülőjegy foglalásnál? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
2014-08-05

A legközelebbi repülőjegy vásárlásnál fontolja meg az alábbi tippeket, hogy pénzt tudjon spórolni!

Alaposan nézzen utána az olcsó jegyeknek
Semmi sem hatékonyabb, mint az online árösszehasonlító oldalak. A viteldíjak változóak, attól függően, hogy melyik légitársaságról van szó. Amennyiben az adott útirányt több légitársaság honlapján is megnézi, látni fogja milyen jelentős eltérések lehetnek. Legyen kitartó és nagyon alapos, így meg fogja találni a legolcsóbb repjegyet.

Repülőjegyek

Legyen rugalmas
Jelentős pénzt spórolhat azzal, ha rugalmas +/- 3 nap járatait is átnézi, hiszen lehet, hogy a kitűzött napon dupla akkora összeget kérnek egy jegyért, mint például 1 nappal rá. Idő, nap, hét és évszak mind-mind befolyásolják a jegyek árait. Olcsóbb repülőjegyet úgy foghat ki, ha hónapokkal az utazás előtt foglal, illetve ha az utolsó pillanatban. Hiszen minden légitársaság szokott akciós helyeket kínálni egy-egy járatra, hogy kitöltsék az üres helyeket.

Nézzen körül több repülőtéren
Mint már említettem, a különböző légitársaságok más és más áron kínálhatják ugyanazt az utat. Igaz ez akkor is, ha repülőterekről van szó, hiszen nem biztos, hogy a legközelebbi reptér a legolcsóbb. Főleg ha közvetlen járatot keresünk valahová. Meglehet, hogy még a transzferrel együtt is jobban jár, ha egy messzebbi repülőtérről utazik. Vagy foglaljon egyirányú jegyeket, két különböző társaságtól, ha úgy jobban megéri.

Kérjen akciós ajánlatokat
Egyik remek módja a spórolásnak, ha folyamatosan figyeli az akciókat, na de kinek van erre ideje? Éppen ezért iratkozzon fel hírlevelekre, ez a szolgáltatás már a legtöbb társaság oldalán elérhető. Csupán be kell állítania az időpontot, hogy mikor utazna, az összeghatárokat, és az úti célt, hogy hová menne, valamint hogy last minute utak is érdeklik-e esetleg. Ezt követően pedig csak várnia kell az e-maileket és gyorsan lecsapni az Önnek megfelelő ajánlatra.

Számolja ki a végső árat
Mielőtt fizetni szeretne, győződjön meg róla, hogy amit lát az a végső ár. Gyakran ugyanis a végső ár váratlanul sokkal több lehet, hiszen hozzáadódnak a különböző adók vagy más járulékos költségek is. Hogy elkerülhesse a felesleges kiadásokat nézzen utána, hogy ezek közül melyek kötelezőek és melyek nem (például nem muszáj a légitársaság által ajánlott utasbiztosítást kérnie, választhat más, kedvezőbb ajánlatot is). Mindig adjon hozzá tehát az árhoz legalább 30%-ot!

Tags: , , , , ,

Comments are closed.