Article

Blog EntryHegesztés – minden egy helyen itthon

Hegesztés – minden egy helyen itthon bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
2015-07-05

Hegesztés és hegesztéstechnika egy helyen? A legjobb, ha egy kereskedő egyben gyártó is. Független gyártóként független kereskedést is vihet, ami lehetővé teszi, hogy kompromisszumok nélkül, a legjobb terméket árulja, gyártói nyomástól függetlenül.

A hegesztéstechnika olyan széles területet ölel fel, hogy az ide tartozó termékek felsorolása is igénybe venne egy oldalt. Csak a legalapvetőbb termékeket nézzük: védőfelszerelések, mint például köpeny, kesztyű, csizma, pajzs, vágóanyagok, csiszolóanyagok, elektródák.
Ha egy hegesztőgép készítője a teljes körű szolgáltatásnyújtásra törekszik, akkor foglalkoznia kell az alkatrészek gyártásával és kereskedelmével is. Ide tartoznak az egyenirányítók, a szelepek, a pisztolyok stb.

Természetesen nem elég csupán egyfajta készüléket gyártani. A minőség záloga, ha egy gyár több területen is jelen van a piacon, mivel elég magabiztos ahhoz, hogy több szegmensben is helytálljon. Legjobb, ha a gyártónál előállítanak és értékesítenek CO-hegesztőket, argonhegesztőket, ívhegesztőket és így tovább.
Mivel gyártóról beszélünk, nem pedig egyszerűen csak hegesztőgép-kereskedelemről, a garanciális és későbbi (vagy garanciaidőn belüli, de nem garanciális) szervizek nem jelenthetnek problémát. Ki tudná jobban szervizelni az eszközöket, mint a gyártó, akinek alkalmazottai kifejlesztették az adott gépet?

A CO-hegesztők piacán számos gyártó jelen van, de mégis azt ajánljuk, hogy magyar gyártótól válasszon. Sajnos a “magyar ipar remeke” egy időben gúny tárgyává lett, de tudnunk kell, hogy ha ma egy gyár meg tudja állni a helyét a piacon, akkor csak azért teheti, mert kiváló termékekkel és nagyszerű szolgáltatásokkal van jelen a piacon. Ez azt jelenti, hogy CO- és egyéb hegesztőgépei jó minőséget képviselnek, az alkatrészek szintén. De a gyártás még önmagában kevés. A jó szervizháttér legalább ilyen fontos, ha egy hegesztőgyár és hegesztőtechnikával foglalkozó üzem meg akarja szerezni és – még fontosabb – meg is akarja tartani az ügyfeleit.

Tags: , , , , ,

Comments are closed.