Article

Blog Entry



Ezek a tökéletes kerti parti kellékei!

Ezek a tökéletes kerti parti kellékei! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
2015-04-22

Kellemes idő, jó társaság, felejthetetlen hangulat. Ezek egy jó kerti parti legfontosabb kellékei, ugyanakkor mindez nem működne az olyan apró összetevők nélkül, melyek sokak számára láthatatlanok. Az alkalomnak megfelelő téma, zene, dekoráció és étel ugyanolyan fontos, akár a jó idő. Mindezek nélkül csak egy sima szabadban eltöltött ebéd vagy vacsora lenne az eseményből. Tehát, nézzük pontosan miket kell beszereznie, hogy partija mindenki számára örök emlék maradhasson!

parti-m Az első lépés, hogy válasszon egy témát a partihoz! Hawaii, trópusok, szörfözés és tenger esetleg vicces lehet. De már az is valami, ha egy színt ad meg vendégeinek, mint fő irányvonal. Erre később építheti a dekorációt, és kiválaszthatja milyen étel és ital kerüljön az asztalokra.

Állítsa össze a vendéglistát, és a készítsen a témához illő kis meghívókat. A mai modern világban elektronikus úton is küldhet meghívókat, de mégis személyesebb ha papír alapú meghívót ad át mindenkinek. Mindenképp kérjen visszaigazolást, hogy pontosan tudja hány főre kell számítania. Ez egy jó eszköz arra is, hogy: kiderítse van-e valakinek valamilyen ételallergiája; értesítse a résztvevőket, hogy magukkal hozhatják-e gyermeküket; szóljon, hogy ki mivel járuljon hozzá a partihoz; stb.

Készítsen saját kezűleg dekorációt, vagy ha teheti, vásároljon kész termékeket. Kerüljenek színes terítők és párnák a bútorokra, a fákra és a kerítésre papírfüzérek, lampionok. Ne feledkezzen el a megfelelő világításról sem, hiszen ezek a bulik sokszor az éjszakába nyúlnak.

Ha már mindezzel megvan, tervezze meg a tökéletes menüt, figyelembe véve az allergiásokat és a vegetáriánusokat! A fő grill fogások mellett mindig legyenek az asztalon apróbb ropogtatnivalók (sós és édes egyaránt), esetleg gyümölcsök. Az italokat előre hűtse be, és legyen kéznél jégkocka is.

A terítésnél nem feltétlenül kell feláldoznia a legszebb porcelánjait, a legdrágább kristálypoharait, vagy a legújabb evőeszközeit. Egy könnyedebb kerti parti keretein belül nyugodtan adhat vendégeinek papír vagy műanyag tányért és poharat. Senki sem fog megsértődni, Önnek pedig egyszerűbb lesz a kerti parti végén a rendrakás és mosogatás.

Végezetül, készüljön különféle szórakozási lehetőségekkel. Gondoljon külön a felnőttekre és a gyerekekre is. Egy-egy izgalmas kártya- vagy társasjáték (pl.: Twister) sokakat le tud foglalni, ráadásul mulatságos is. De nyugodtan előszedheti a garázsból a ritkán használt labdákat, tollasütőket is!

Tags: , , , ,

Comments are closed.