Article

Blog EntryDivat szabályok vőlegényeknek

Divat szabályok vőlegényeknek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
2015-01-05

Még ha Ön nem is az a fajta férfi, aki minden nap inget, nyakkendőt és öltönyt hord, az esküvőjére azért erőltesse meg magát egy kicsit. Nem kell rögtön James Bond-nak lennie, hiszen a menyasszonya sem így ismeri Önt, azonban nem baj, ha kicsit hasonlít rá, mikor meglátja az oltárnál.

James Bond

Összegyűjtöttünk néhány alapvető stílus szabályt, melyeket betartva a legelőnyösebb formáját hozhatja a Nagy napon, akárcsak partnere. A legfontosabb, hogy mikor 10 évvel később visszanézik a képeket, akkor se tűnjön ódivatúnak a megjelenése, és mint tudja: a divat változik, de a stílus örök!

1.szabály (a legfontosabb): Az Ön számára a legjobb kiegészítő maga a menyasszony, éppen ezért nehogy beárnyékolja őt!
Az öltözéknek illeszkednie kell a helyszínhez, és a menyasszony ruhájához. Természetesen ezt jó előre átbeszélik együtt, de ha bizonytalan inkább kérdezzen rá. Például egy báliruhaszerű nagy szoknyás estélyihez Ön válasszon szmokingot, vagy frakkot, egy csipkés könnyed, egyenes szabású romantikus ruhához vásároljon öltönyt. A színe lehet világos fehér, bézs, vagy sötét kék, fekete. Ez leginkább a napszaktól függ és a helyszíntől. Hogy kettejük között meglegyen a harmónia, a díszzsebkendő, a feltűzött virág, vagy a nyakkendő lehet színes.

2.szabály: A testalkatának megfelelő darabot válasszon!
Ha Ön magas és vékony szerencséje van, a legtöbb elegáns öltözék jól fog Önnek állni. De van egy két trükk, mellyel korrigálhatja alakját. Például ha túl vékony, próbáljon fel egy kétsoros öltönyt, ami majd szélesebbnek fogja láttatni; ha az esetleges pocakját szeretné elrejteni, válasszon sötét színű ruhadarabokat, a felsőrész pedig legyen a derekánál kicsit beszűkítve. Ha magasabbnak szeretne látszani, vásároljon három vagy egy gombos öltöny kabátot, amik optikailag nyújtják az alakját.

Öltöny

3.szabály: Legyen kényelmes és álljon tökéletesen!
Hiába veszi meg a legdrágább öltönyt, ha az nem mutat jól felvéve, és nem érzi jól magát benne. Tudnia kell benne kényelmesen mozogni, nagyobb gondok, gyűrődések nélkül. Ezt a hatást legegyszerűbben úgy érheti el, ha varrat magának egy egyedi szmokingot vagy öltönyt, de már az is valami, ha tanácsot kér egy szabótól.

4.szabály: Legyen benne valami egyedi!
Ez a nap Önről is szól, tehát ha nem szeretne egy mindennapos öltözéket, hanem valamivel ki szeretne tűnni a vendégek közül, sok egyedi kiegészítő közül válogathat. Egy különleges színű vagy mintázatú csokornyakkendő, selyemöv, mellény, kalap, mandzsettagomb csodákat tehet az összképpel. Például ha imádja a zenét, választhat egy kotta mintás nyakkendőt, ha pedig nagy Star Wars rajongó, találhat egy ilyen mintázatú mandzsettagombot.

Egyedi mandzsettagomb

Tags: , , , , ,

Comments are closed.