Article

Blog Entry10 őrült fesztivál a nagyvilágból

10 őrült fesztivál a nagyvilágból bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
2015-03-03

Egy külföldi honlapon csaknem 100 furcsának, viccesnek, vagy épp bizarrnak mondható fesztivált gyűjtöttek össze szerte a világból. A listában egyébként szerepelt a magyarországi busójárás is, na meg persze sok egyéb őrült esemény. A legtöbb valamilyen ősi hagyományhoz kapcsolódóan alakult ki, de persze van köztük olyan is, mely szimpla hóbort.
Ha esetleg a közeljövőben utazást tervez, ezeket a fesztiválokat a szem előtt tartva válasszon úti célt, hiszen ezáltal közelebb kerülhet egy adott ország kultúrájához, és könnyebben megértheti az ott élő emberek gondolkodását, viselkedését.

Día De Los Muertos Parádé (Mexikó) – Míg mi fekete ruhában gyászoljuk szeretteinket, addig Mexikóban a halottak napja a világ egyik legszínesebb és leglátványosabb mulatsága.

Día De Los Muertos Parádé (Mexikó)

Golden Retriever fesztivál (Skócia) – A megszállott golden retriever tulajdonosok nagyon boldogok lehetnek Skóciában, hiszen egy külön eseményt szerveznek a tiszteletükre. Ilyenkor hihetetlen mennyiségű retriever tartózkodik egy helyen, így a kérdés jogosan merül fel mindenkiben: Vajon hogyan különböztetik meg őket egymástól?

Golden Retriever fesztivál (Skócia)

Yi Peng Lámpás fesztivál (Thaiföld) – Ezen a nagyon látványos eseményen a résztvevők az égbe engedik az előző év problémáit, valamint az újhoz kapcsolódó kívánságaikat egy-egy lámpás kíséretében.

Yi Peng Lámpás fesztivál (Thaiföld)

Highline találkozó (Olaszország) – A magasság szerelmeseinek Olaszországba kell utazniuk, hiszen ott rendezik meg minden évben a highline fesztivált. A kép magáért beszél:

Highline találkozó (Olaszország)

Spanyolországban több furcsa fesztivált is meg szoktak rendezni. Míg korábban a bikafuttatást is ide soroltuk volna, addig azt mára betiltották, de van helyette jópár másik. Az egyiken fiatalemberek kisbabák felett ugrálnak, a másikon paradicsomban fürdik egy egész város, egy harmadikon pedig lisztet és tojást vágnak egymáshoz az emberek.

Baby Jumping

Baby Jumping

La Tomatina

La Tomatina

Els Enfarinats

Els Enfarinats

Víz alatti zenei fesztivál (USA – Florida) – Eredetileg az óceán élővilágának veszélyeztetettségére akarta felhívni a figyelmet, azonban mára vicces zenei fesztivállá nőtte ki magát.

Víz alatti zenei fesztivál (USA - Florida)

Sörcsónakázás (Finnország) – 1997 óta kerül megszervezésre ez a vicces program, ahol az emberek egyszerűen találkoznak a folyónál, gumicsónakokba szállnak, és lecsordogálnak Helsinki közelébe a tengerpartra. A szabály csupán annyi, hogy a csónakban nem lehet más, csak egy evező és rengeteg sör.

Sörcsónakázás (Finnország)

Észak-Karolinai Sellő Fesztivál (USA) – Nem is gondolnánk, de sokan szeretnének Ariel-hez hasonlóan lubickolni a vízben. Az Amerikában megrendezett sellő fesztiválon sok száz sellőlány és sellőfiú gyűlik össze, hogy megmutassák ki úszik a leggyorsabban, vagy épp kinek szebb az uszonya.

Észak-Karolinai Sellő Fesztivál (USA)

(Forrás: http://www.boredpanda.com/unique-festivals-around-the-world/ )

Tags: , , , ,

Comments are closed.